Εκπαιδευτικό Εργαστήρι 2009

Φωτογραφία: Γιώργος Μάκκας © 2009

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2009

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπεύθυνη Προγράμματος Πέννυ Γκέκα

 

Στα πλαίσια της δράσης Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2009, πραγματοποιήθηκε από τους διδάσκοντες του 1ου Εργ. Ζωγραφικής της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών , διήμερο Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα για τα παιδιά της περιοχής .

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και είχε στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαδικασίες της δημιουργίας έργων τέχνης , αφενός μέσα από την ατομική και ομαδική τους δραστηριότητα στο εργαστήριο και την ενασχόληση τους με τα υλικά της ζωγραφικής και της γλυπτικής και αφετέρου να κατανοήσουν την δράση της Εικαστικής Πορείας .

Στο εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις που εισήγαγαν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων και των αναμίξεων  ,των σχημάτων , και του πηλού , με αφορμές από το τοπίο των Πρεσπών , εξερεύνησαν τον τόπο τους με έναν δημιουργικό τρόπο.

Επιπλέον τα παιδιά  περιηγήθηκαν στην περιοχή του Λαιμού ,στους χώρους όπου εργάζονταν οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δράση και παρακολούθησαν στενά τις διαδικασίες παραγωγής των έργων  . Οι καλλιτέχνες μοιράστηκαν με τα παιδιά τις σκέψεις και τις ιδέες τους και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν την συγκεκριμένη τοποθεσία του χωριού για το έργο τους καθώς και τις επιλογές των υλικών και τη συμβολική τους .  Τα παιδιά υπέβαλλαν ερωτήσεις ,κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους και  συμμετείχαν στις διαδικασίες παραγωγής των έργων .

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να δημιουργήσουν έργα ατομικά και συλλογικά στο εργαστήριο και παράλληλα έγιναν επισκέπτες -θεατές  ενός «ανοιχτού υπαίθριου μουσείου» σύγχρονης τέχνης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 11:25
 
Joomla template by ByJoomla.com Website design by Filippos Kalamaras ©2014